باورها و اعتقادات مذهبی، حضور در اماکن مذهبی(عبادت، مراسم و آیین ها، گردشگری مذهبی و ...) یکی از منابع پاک برای تولید ارزش های اخلاقی در جامعه است. بختیاری ها، به لحاظ مذهبی،عموما شیعه 12 امامی بوده و در اماکن مقدس و مذهبی حضور پیدا می کنند. این مقاله به بررسی تاثیر حضور در مسجد و اماکن مذهبی و ارتباط آن با ارزش های اخلاقی بر نمونه ای از قوم بختیاری(فارسان و کوهرنگ) پرداخته است. روش انجام این تحقیق، اسنادی و تحلیل ثانوی بوده است. نتایج به طور کلی نشان داد که مسجد در طراحی های سکونتگاههای مسلمانان و مدل های زندگی در دوره اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار شده است.در بخش پیمایشی نیزمشخص شدکه 4/30 درصد در حد بسیار زیاد و 9/30 درصد از پاسخگویان، درحدزیاد به مسجد و اماکن مذهبی رفت وآمد دارند. حدود 8/ درصد یعنی نزدیک به یک درصد آنان در حد بسیار زیاد و 7/14 در حد زیاد نسبت به مذاهب دیگر آشنایی داشته اند. بررسی های مربوط به نگرش آنان نشان داد که گرچه نگرش افرادنسبت به نمادهای مذهبی، تحت الشعاع دیگر عوامل اجتماعی و فرهنگی و سیاسی قرار می گیرد با اینحال میزان نگرش نسبت به مولفه های دینی و مذهبی، مثبت و بالاتر از میانگین بوده است، هرچه میزان دینداری افراد و حضور در مسجد و اماکن مذهبی بیشتر شده، نگرش آنان نسبت به ارزش های اخلاقی نیز بیشتر شده است.
صادقی, ستار. (1403). بررسی رابطه بین حضور در مسجد و اماکن مذهبی با نگرش مردم نسبت به ارزش های اخلاقی در قوم بختیاری (مطالعه موردی فارسان و کوهرنگ). پژوهشنامه بختیــــــاریشناسی و اقوام ایرانی, (), -.
MLA
ستار صادقی. "بررسی رابطه بین حضور در مسجد و اماکن مذهبی با نگرش مردم نسبت به ارزش های اخلاقی در قوم بختیاری (مطالعه موردی فارسان و کوهرنگ)". پژوهشنامه بختیــــــاریشناسی و اقوام ایرانی, , , 1403, -.
HARVARD
صادقی, ستار. (1403). 'بررسی رابطه بین حضور در مسجد و اماکن مذهبی با نگرش مردم نسبت به ارزش های اخلاقی در قوم بختیاری (مطالعه موردی فارسان و کوهرنگ)', پژوهشنامه بختیــــــاریشناسی و اقوام ایرانی, (), pp. -.
VANCOUVER
صادقی, ستار. بررسی رابطه بین حضور در مسجد و اماکن مذهبی با نگرش مردم نسبت به ارزش های اخلاقی در قوم بختیاری (مطالعه موردی فارسان و کوهرنگ). پژوهشنامه بختیــــــاریشناسی و اقوام ایرانی, 1403; (): -.